Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да се користи машината за означување со ласер за да се направи ознака на гумата?

2022-11-30

Ласерско обележувањедозволува креирање на DOT кодови, заштитни знаци и различни симболи, сериски броеви, 2D кодови и многу различни променливи записи на страничните ѕидови на гумите.

Техниката на бесконтактниот ласер селективно се ослободува од гумата на страничниот ѕид за да се создаде јасна гравура. Спецификациите за фонтови и скици се управуваат без одлагање во фабриката за производство на гуми и сега не се појавуваат никакви отстапувања како што е случајот со калапи од еден единствен производител на калапи. Грди гумени блиц кружни влошки се избегнати и ниедна влошка не е погрешно поставена или неправилно инсталирана. Структурите на 4JET T-Mark даваат можност за визуелно проверување, мерење и снимање на ознаките со помош на слика.

Ласерско обележување на гумиќе ја зголеми флексибилноста на производството на гуми со помош на префрлање на фазата на обележувањето на страничните ѕидови на гумите дополнително низводно по одлична контрола, операции на завршување на гумите или дури и во складиштето. Количината на гаџети за одржување на залиха

Обележувањето на гумите во денешно време со лимени голтки или етикети е систем за водич со висока цена што остава простор за дополнителни луксузни грешки: недостатокот или неправилната евиденција на страничниот ѕид може да резултира со луксузни повлекувања. И алтернативата за водич на калапите за урми во топлата и отворена преса за лекување ги изложува операторите на безбедносни ризици.Ласерско обележувањеовозможува бесплатен контакт, точно управувано и целосно компјутеризирано гравирање на страничните ѕидови - овозможувајќи ја индустријата четири во просторијата за лекување.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept