Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да се избере вистинската технологија за обележување Четврти дел

2023-01-07

Безбедносни размислувања
Размислете за местото каде ќе биде поставен вашиот лаптоп за гравирање. Дали ќе биде на теренот на фабриката блиску до операторите или имате посветен, затворен простор за тоа? Дали овој компјутер ќе менува кој било друг вид технолошко знаење, како што е инк џет?

Треба да разберете дека ако вашиот ласерски маркер е поставен на отворен под, вашиот ласерски продавач треба да ви помогне да распоредите ласерски систем за заштита од класа I. Ова се состои од ласерски безбедно куќиште и предупредувачки светла, завеси за структура на заштитените влезови и различни безбедносни размислувања. Можете дополнително да се одлучите за ласерска работна станица која се состои од безбедносно куќиште од класа I и ласерско снабдување во една компактна единица.

Ако имате ласер од класа IV, би сакале посветена просторија што ги исполнува сигурните услови за заштита, како што се објавување на регионот, одбранбени очила и замена на клучот, така што сепак ги исполнува безбедносните барања.

laser marker

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept