Дома > Вести > Вести од индустријата

Што е машина за обележување

2023-02-14

Машината за обележување е широк концепт, таа е главно поделена на пневматски, ласерски, електрична корозија три вида, пневматски: компјутерска контрола, игла за печатење под дејство на компримиран воздух за да се изврши движење на удар со висока фреквенција, за да се испечати одредена длабочина на ознаката на работното парче, карактеристики на ознаката: има поголема длабочина; Машините за ласерско обележување користат ласерски зраци за трајно обележување на површината на различни различни супстанции. Ефектот на обележување е преку испарување на површинскиот материјал за да се открие длабокиот материјал, за да се издлабат извонредни обрасци, заштитни знаци и зборови; Електроописот главно печати фиксни трговски марки, исто како и печат, но содржината на печатењето се менува неповолно.

Постојат многу видови машини за обележување, најчестата машина за пневматско обележување, машина за електромагнетна ознака, машина за електрохемиско обележување.

Marking MachineMarking Machine

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept