Дома > Вести > Вести од индустријата

Апликација за машина за чистење со ласер

2023-02-15

Сите знаеме дека традиционалните методи на индустриско чистење главно вклучуваат: вода под висок притисок, хемиски реагенси, ултразвучни бранови и механичко мелење, итн. работна средина, загадување на животната средина, дел од локацијата чистење не е темелно, трошоците за чистење се превисоки.
Laser Cleaning Machine

Технологијата за ласерско чистење ги има предностите на ниското оштетување на материјалите од матрицата, високата прецизност на чистењето, нула емисии, зелената заштита на животната средина, добрите економски придобивки, така што сè повеќе претпријатија почнуваат да обрнуваат внимание на ласерското чистење. Нема сомнение дека примената на технологијата за ласерско чистење за чистење на метална површина има многу широка перспектива.
Во моментов, технологијата за ласерско чистење е популаризирана во различни индустрии во индустриски апликации:

Чистење на мувла: гумена мувла, композитна мувла, метална мувла итн.;

Заштита на културни реликвии: резба во камен, бронзена опрема, стакло, сликарство во масло и мурали итн.;

Микроелектроника: полупроводнички компоненти, уреди за микроелектроника, мемориски шаблони итн.;

Отстранување на боја и 'рѓа: авиони, бродови и други делови, оружје и опрема, мостови, метални садови под притисок, метални цевки, електрични делови итн.

Други: урбани графити, ролери за печатење, надворешен ѕид на зграда, нуклеарна индустрија итн.

Laser Cleaning MachineLaser Cleaning Machine


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept