Дома > Вести > Вести од индустријата

Одржување и мерки на претпазливост на машината за ласерско обележување

2024-05-25

Одржување и мерки на претпазливост на машината за ласерско обележување:

Кога машината за обележување со ласерски влакна не работи, машината за обележување и напојувањето на компјутерот треба да се прекинат.

Кога машината не работи, покријте ја леќата на ретровизорот за да спречите прав да ја загади оптичката леќа.

Колото на машината е во високонапонска состојба при работа, непрофесионален персонал, не поправајте при стартување, за да избегнете несреќа од електричен удар.

Напојувањето на машината треба веднаш да се прекине доколку има некаков дефект.

Ако опремата се користи подолго време, прашината во воздухот ќе се адсорбира на површината на долниот крај на огледалото за фокусирање, а светлината ќе ја намали моќноста на ласерот и ќе влијае на ефектот на обележување; Тешка предизвикува оптичката леќа да апсорбира премногу топлина и да пукне. Кога ефектот на означување не е добар, треба внимателно да се провери дали површината на огледалото за фокусирање е контаминирана. Ако површината на ретровизорот за фокусирање е контаминирана, отстранете го ретровизорот за фокусирање и исчистете ја неговата долна површина.

Посебно внимавајте да го отстраните ретровизорот за фокусирање, внимавајте да не се оштети или падне; Во исто време, не допирајте ја површината на огледалото со раце или други предмети.

Методот на чистење е да се измешаат безводен етанол (аналитички чист) и етер (аналитички чист) во сооднос од 3:1, да се навлезе смесата со памук со долги влакна или хартија за леќи и нежно да се исчисти површината на долниот крај на огледало за фокусирање и заменете го памучното стапче или хартијата за леќите за секое бришење.

За време на работниот процес на машината за обележување, машината за обележување не треба да се поместува за да се избегне оштетување на машината. Не покривајте го купот и не ставајте други предмети на машината за обележување за да избегнете да влијаете на ефектот на дисипација на топлина на машината.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept