Дома > Вести > Вести од индустријата

Како да се избере најсоодветната машина за ласерско обележување за нивните производи

2024-06-01

Ласерското обележување сега стана тренд на претпријатијата да обработуваат производи, машината за ласерско обележување може да се обработува во широк спектар на индустрии, преработка на метал и неметална обработка, според индустријата поделена на облека, кожни производи, занаетчиски подароци, пакување, рекламирање, електронски комуникации, прецизен хардвер, инструментација, керамика и други индустрии, така што според различни индустрии, изберете машина за ласерско обележување е различна, И има многу марки на машини за ласерско обележување на пазарот, па како да изберете да ја купите најсоодветната машина за нас?

Според различните барања за обработка и избирање различни машини за обележување, некои индустрии имаат високи барања за линии за обработка, кои бараат фини и прецизни, а некои индустрии не треба да бидат толку прецизни и груби, машините за ласерско обележување се обработуваат без контакт, како што се како обработка на машината за означување со ласерски CO2, означување на површината на производот, моментално завршување, трајно обележување, обработеното работно парче нема деформација и нема абење. Само високоенергетскиот ласер е моментално фокусиран на површината на материјалот што треба да се обработи, а моменталната гасификација формира знак. Според шемата на дизајнирање, машината за ласерско обележување може да одлучи дали ласерот е исклучен или континуирано се обработува, а контролата е силна.

Машината за ласерско обележување генерално ќе биде повисока од цената на другите машини за обележување, на крајот на краиштата, ова е високотехнолошки производ, но може да ни донесе многу поголеми придобивки од другите слични машини и опрема. Значи, за да се има добар ефект на обработка, брза брзина и висока ефикасност, изборот на машина за ласерско обележување е мудар избор, но за да се избере која марка и која цена на машината за ласерско обележување треба внимателно да се разгледа, па изберете ја најпогодната за Вашата сопствена машина за ласерско обележување е многу важна, што е важна одлука за одредување на ефикасноста на производството.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept