Дома > Вести > Вести од индустријата

Одржување на машината за ласерско обележување

2022-07-19

1.Кога ласерската машина не работи, напојувањето на машината за ласерско обележување и компјутерот треба да се прекинат.
2.Кога ласерската машина не работи, покријте ја леќата на полето за да спречите прав да ја загади оптичката леќа.
3.Кога ласерската машина работи, колото е во високонапонска состојба. Непрофесионалците не треба да го ремонтираат кога е вклучен за да избегнат несреќи од струен удар.
4.Ако има некаков дефект на машината, напојувањето треба веднаш да се исклучи.
5.Ако опремата се користи подолго време, прашината во воздухот ќе се адсорбира на долната крајна површина на огледалото за фокусирање, што ќе ја намали моќноста на ласерот и ќе влијае на ефектот на обележување; Кога ефектот на означување не е добар, површината на огледалото за фокусирање треба внимателно да се провери за контаминација.
6.Ако површината на ретровизорот за фокусирање е контаминирана, отстранете го ретровизорот за фокусирање и исчистете ја неговата долна површина.
7.Кога ја отстранувате леќата за фокусирање, внимавајте да не се скрши или падне; во исто време, не допирајте ја површината на објективот за фокусирање со вашите раце или други предмети.
8.Начинот на чистење е да се измешаат апсолутен етанол и етер во сооднос 3:1, да се инфилтрира смесата со памук со долги влакна или хартија за леќи и нежно да се исчисти долната површина на објективот за фокусирање. Памучното брисче или ткивото на леќите мора да се заменат еднаш.
9.За време на работниот процес на машината за ласерско обележување, не ја поместувајте машината за обележување за да избегнете оштетување на машината.
10.Не ставајте други предмети на машината за ласерско обележување, за да не влијаете на ефектот на ладење на машината.

 


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept