Дома > Вести > Вести од индустријата

Водич за тип на ласерски маркер

2022-07-22


Постојат многу видови на машини за ласерско обележување, кои главно се класифицирани според три фактори, ласер и бранова должина.

1. Со ласер

Машината за ласерско означување може да се подели на: машина за означување со CO2 ласер (10,64um), машина за означување со УВ ласер (266nm), машина за означување со полупроводнички ласер, машина за означување со ласер YAG (1064nm), машина за означување со влакна ласерски според различни ласери (1064nm).

2. По бранова должина

Според различните ласерски бранови должини, може да се подели на: длабока ултравиолетова ласерска машина за обележување (266 nm), зелена машина за ласерско обележување (532 nm), пумпа за светилка YAG машина за ласерско обележување (1064 nm), полупроводничка странична пумпа YAG машина за ласерско обележување, полупроводничка терминал Пумпа YAG ласерска машина за означување (1064nm), машина за означување на ласерски влакна (1064nm), машина за означување со CO2 ласер (10,64um).

3. Според режимот на работа

Според различни методи на работа, може да се подели на рачно, летање со склопување, десктоп, мало и практично, мало поделено и нестандардно прилагодување.

Машината за ласерско обележување CO2 е погодна за означување на неметални материјали, како што се означување на знаци, пакување, ракотворби, украси и други производи изработени од пластика, кожа, дрво, текстил итн.

Машината за обележување со ласерски влакна е погодна за означување на метални материјали, како што се челик, алуминиумски производи, бакарни производи и повеќето други метални производи.

УВ ласерската машина за обележување е погодна за фино обележување на површината на TFT, нафора, IC и други производи.

 

Рачните машини за ласерско обележување се погодни за обележување на големи работни парчиња кои не се лесни за движење.

Машината за ласерско обележување на работната површина е погодна за означување на мали работни парчиња кои не се лесно да се поправат.

Мала пренослива и мала сплит ласерска машина за обележување е погодна за обележување на работни парчиња со умерена големина. Мал по големина, лесно можете да ја преместите работната сцена.

Машината за летање за означување на склопување е погодна за производствена линија за работа на склопување за автоматско обележување.

Нестандардна приспособена машина за ласерско обележување е персонализирана услуга за прилагодување на машината за обележување за да се задоволат работните потреби на различни производители.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept